Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще направи мобилна приемна на 16.10.2022 г. (неделя) с областния управител на Варна във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и възможностите за бизнеса да кандидатства по него и по други европейски програми.

Във Варна министър Пулев и областният управител Марио Смърков ще дадат пресконференция в 14:00 ч., в конферентна зала (етаж 2) на Областната администрация (ул. „Преслав“ № 26).

На брифинга ще присъстват още началникът на кабинета на министъра – Красимир Якимов и главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа Илияна Илиева.

Мобилната приемна на министъра е част от обиколката му в страната за популяризиране на възможностите за бизнеса по ПВУ и новата Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП).

До момента мобилни приемни бяха проведени в Перник, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Силистра, Бургас, Стара Загора и Смолян.