В делегацията, ръководена от държавния глава, са още директорите на двете агенции към министерството – Богдан Богданов, Българска агенция за инвестиции и Бойко Таков, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия

Бизнес форум събра над 100 компании от двете страни 

Зам.-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов заедно с изпълнителните директори на двете агенции към министерството – Богдан Богданов, Българска агенция за инвестиции и Бойко Таков, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, участват в делегацията, ръководена от президента Румен Радев, по време на посещението му в Република Южна Африка.

В българската делегация участват още заместник министър-председателят по икономическите въпроси и министър на транспорта Христо Алексиев, министърът на туризма Илин Димитров, зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова, представители на браншови организации, на компании в областта на информационните технологии и иновациите, финтех индустрията, машиностроенето, енергетиката, фармацевтичната и отбранителната промишленост, селското стопанство и хранително-вкусовата индустрия.


Над 100 компании от България и Република Южна Африка (РЮА) се включиха в двустранния бизнес форум в рамките на официалната визита на президента. На него бяха представени възможностите за бизнес коопериране между двете държави. Събитието се организира от ИАНМСП и БАИ към Министерството на иновациите и Агенцията за инвестиции на РЮА.

В рамките на посещението беше подписан Меморандум за сътрудничество между търговско-промишлените палати на двете страни.