Министерството на иновациите и растежа и Българската агенция за инвестиции работят в посока надграждане на двустранните търговски и икономически отношения между България и Индия. Това заяви зам.-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов в Пловдив, където откри българо-индийски бизнес форум. В него участие взеха индийски компании от индустрията, строителството, автомобилостроенето, отбраната, ИТ и машиностроенето, които са членове на Engineering Export Promotion Council of India (EEPC). EEPC-Индия е основната организация, свързана с индийския инженерен експорт.

Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, представи условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България. По време на форума той изтъкна предимствата на страната ни, сред които квалифицираните кадри, макроикономическата стабилност, благоприятните за бизнеса условия на данъчната система и др.

Форумът е част от програмата на 76-то издание на Международния технически панаир в Пловдив, в който участват над 18 компании от 12 държави.