36 преподаватели от иновативни училища в цялата страна бяха наградени в рамките на Национален форум “Училищата с иновации за бъдещето”, организиран от МОН.  На официалната церемония в НДК наградите бяха връчени от министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, министъра на електронното управление Георги Тодоров, зам.-министъра на иновациите и растежа Стефан Савов и зам.-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова.

Савов поздрави учителите за усилията, които полагат да надграждат уменията и талантите на своите ученици. Той подчерта важността на връзката и сътрудничеството между науката и бизнеса, както и насърчаването на иновациите в образованието.

„Мисията на училището е да бъде прозорец към бъдещето. Учителите иноватори са онези смели хора, които търсят начини да предизвикат интерес у децата, да оставят у тях трайното усещане, че могат да бъдат откриватели и изследователи, и да бъдат подготвени за онова неизвестно бъдеще, пълно с предизвикателства“, заяви министър Пенов.

542 са иновативните училища в България. Те се намират в 192 населени места в 28-те области в страната.

По време на форума преподаватели и техните ученици представиха своите постижения в областта на иновативното обучение.