„За нас е удоволствие да сме тук, защото една от основните мисии на Министерството на иновациите и растежа е да подкрепя социално отговорното предприемачество. Палитрата с инструменти, с които разполага МИР, цели да има положително въздействие върху средата, в която живеем. Компанията „Асарел-Медет“ е инвестирала много както в иновации, така и в работната среда за служителите си, за да се чувстват добре и да бъдат мотивирани“. Това заяви заместник-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков на церемонията за връчване на награди за корпоративна социална отговорност на в. „24 часа“. Заместник-министърът връчи две отличията.

В категорията „Повишаване качеството на живот в общината“ приз получи инж. Ивайло Василев, директор „Иновации, планиране и развитие“ в „Асарел-Медет“ АД. За последните 10 години дружеството е инвестирало над 150 млн. лв. в социални проекти, реализирани чрез публично-частно партньорство с община Панагюрище.

Приз получи и Българската банка за развитие за двете си инициативи за облагородяване на Западен парк и заслона в природен парк „Витоша“.

В събитието участваха премиерът Николай Денков, министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, зам.-министърът на икономиката Ирина Щонова, генералният директор на БЧК проф. Красимир Гигов и други.