Министър Пулев ще отличи победителя в категория „Инвестиция в иновативен бизнес“, номинирани са над 50 компании

Утре Българската агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа (МИР) организира едно от най-значимите за българската икономика събития – наградите „Инвеститор на годината“ за 2022 г. Конкурсът се провежда за седемнадесети път и има за цел да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани у нас през изминалата година.

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 30 март 2023 г. /четвъртък/ с начален час 18.00 ч., в хотел Hyatt Regency Sofia, зала „Васил Левски“.

Над 50 компании от всички сфери на икономиката бяха номинирани за участие в тазгодишното издание на конкурса. Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който е принципал на Българската агенция за инвестиции, ще отличи победителя в категория „Инвестиция в иновативен бизнес“.

Освен голямата награда за „Инвеститор на годината“, ще бъдат връчени още награди в категории за „Инвестиция на зелено“; „Инвестиция в разширяване на бизнес“; „Инвестиция в човешки капитал“; „Успешен стартъп“; „Община в България с най-много инвестиции“; „Будител“ и „Национална кауза“.

Водещите критерии, по които журито определя победителите, са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, районът, в който се създава ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие.

На тържествената церемония ще присъстват министри, представители на местната власт, дипломатическият корпус, бизнес и работодателски организации, двустранните търговско-индустриални камари и др. Домакин на събитието е председателят на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов.