Малък обеден концерт, посветен на Деня на будителите, е първият концерт, който се провежда в правителствената сграда

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев заедно с премиера Гълъб Донев и другите министри от Служебния кабинет аплодираха талантливите млади музиканти от Филхармония „Пионер“ към Двореца на децата. Изпълнителите участваха в Малкия обеден концерт в сградата на Министерския съвет днес по повод Деня на будителите.

„Честит празник в този свят ден! Да обърнем очи към бъдещето – децата на България! Те са будителите на нашия народ. Нека имат крилата и вдъхновението да чувстват с душите и сърцата си това, което е полезно за България!“ С тези думи поздрави гостите премиерът Гълъб Донев в качеството си на домакин на първия концерт, който се организира в сградата на Министерския съвет.

Младежите представиха произведения на Георги Златев-Черкин, Жорж Мюфа, Любомир Денев-син и Марин Големинов.

Съставът на оркестъра наброява 80 музиканти на възраст от 14 до 24 години. Филхармонията съществува благодарение на Националния дворец на децата и фондация „Проф. Влади Симеонов“, на които премиерът Донев благодари за подкрепата и усилията да развиват таланта на младите дарования. Той изрази надежда, че и занапред сградата на Министерския съвет, с много добрата си акустика, ще бъде сцена за изява на българските таланти.

„Севдана“ от Георги Златев-Черкин в изпълнение на Георги Райчев соло цигулка може да чуете тук:

https://www.youtube.com/watch?v=KWbW7N2uH4U