38 проекта от Област Пазарджик ще получат над 14 млн. лв. по първата процедура от Плана за възстановяване и устойчивост по линия на Министерство на иновациите и растежа – „Технологична модернизация“. Това заяви областният управител на Пазарджик Трендафил Величков в ефира на Bulgaria on Air

„Искам да поздравя министър Пулев, Министерството на иновациите и растежа (МИР), всички колеги от широкия състав на Министерския съвет, че направиха така, че във времена на тежка криза, на изпитание, бизнесът, не само в регион Пазарджик, а в цялата държава, да получи свежи пари за инвестиции“, каза още Величков.

По думите му, без инвестиции, които могат да повишат растежа на едно предприятие, икономика няма. Областният управител подчерта, че е изключително доволен от добрата комуникация и иновативния подход, който министър Пулев и екипът му в Министерството са приложили. „Министърът направи нещо, което досега нито един министър не е правил – проведе 28 изнесени приемни, срещна се с всички областни управители, за да запознае бизнеса с Плана за възстановяване и европрограмите“, добави той.

„Горд съм, че за област Пазарджик резултатите са изключително добри. По първата процедура от Плана за възстановяване – „Технологична модернизация“ в Пазарджик са одобрени 38 проекти за цялата област от почти всички общини на региона. Общо парите за одобрените проекти, които се очакват след подписване на договорите, са над 14 млн. лв.“, обяви областният управител.

Той посочи, че на 2 август, когато служебният кабинет е започнал работа, България е имала 0 лв. договорени евросредства за следващия програмен период. „За 5 месеца екипите на министър Пеканов, министър Пулев, на всички министри успяха да направят така, че в края на този мандат да кажем съвсем ясно, че имаме одобрени 10 от 10 европрограми за 20 млрд. лв., които да се влеят в българската икономика“, каза още Величков.

По думите му, е показателно, че първите пари по Плана за възстановяване в подкрепа за българския бизнес са именно по линия на МИР. „Очакваме колегите да продължават да работят по този начин. За следващите до 6 месеца за бизнеса има над 1 млрд. лв.“, заяви още областният управител.

Припомняме, че област Пазарджик беше една от първите, в които се проведе мобилната приемна на министър Пулев и екипа му. Тя се състоя на 3 септември 2022 г., като на нея присъстваха представители на местния бизнес и работодателски организации.

Пазарджик беше една от първите области, в които се проведе мобилната приемна на министър Пулев и екипа му – 3 септември 2022 г.