Сумата е за пътна инфраструктура във връзка с инвестиционен проект за близо 40 млн. лв.

Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще предостави над 1 млн. лв. за пътна инфраструктура в Община Марица. Те са предназначени за изграждане на „Южен околовръстен път“ на с. Радиново. Това стана ясно в сряда след заседание на Министерския съвет. Решението е за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Завод за алуминиеви профили ПРОФИЛИНК“ в с. Радиново, общ. Марица на „Интерлинк Груп“ АД и „Профилинк“ ООД. Размерът на инвестицията възлиза на близо 40 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 150 нови работни места.

С изграждането на Южен околовръстен път на с. Радиново ще се пренасочи тежкотоварния трафик, който в момента преминава през селото. Това ще доведе до по добра пътна обстановка и намаляване на риска от пътно транспортни произшествия.

Изграждането и оптимизирането на инфраструктурата в Промишлено търговска зона Марица е важно за функционирането на предприятията, движението на работниците и служителите в зоната, също и жителите на община Марица. Особено важно е и за привличане на нови инвеститори в региона.