Целият ресурс на Министерството на иновациите и растежа (МИР) е насочен към създаването и развитието на иновативна бизнес среда в България. Изключително важно е да има повече комуникация между фирмите и институциите, които представляваме, както и повече предвидимост за бизнеса. Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева на четвъртото издание на най-голямото събитие на двустранни търговски камари за годината – „Business Networking Evening: Europe and Beyond”.

По думите й, в подкрепа на българския бизнес по линия на министерството предстои стартиране на процедури по двете европрограми – Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ и Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ с обща стойност 5 млрд. лв.

Министър Стойчева увери представителите на двустранните търговски камари у нас, че Министерството на иновациите и растежа ще продължи съвместната си работа с тях, както и усилията си да развива България като място за високотехнологични инвестиции.

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов

На събитието присъстваха още министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, посланици и представители на двустранните търговски камари у нас.