МИР стартира стажантска програма за студентите от ВУТП

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще гостува във Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), където ще изнесе лекция пред студентите. Тя ще се проведе на 24 октомври от 18:00 часа в Аула “Максима” и е открита за всички учащи и преподаватели на ВУТП.

Министър Пулев е магистър по финанси на Оксфордския университет и бакалавър по информационни системи и финанси на Университета в Мейн, САЩ. Пред студентите той ще сподели своя опит от професионалната кариера, която е преминала през Европейската банка за възстановяване и развитие и водещи международни компании.

В края на септември министър Пулев и ректорът на ВУТП проф. д-р Миглена Темелкова подписаха Меморандум за сътрудничество. Фокусът на споразумението е насочен към развитие на иновативни и интердисциплинарни образователни продукти в областта на зелената и дигиталната икономика. Стартира и стажантска програма за студентите от ВУТП, които ще имат възможност за професионална реализация в министерството.

В документа е включено още изпълнение на съвместни международни проекти и програми в сферата на науката и иновациите. Целта е да се модернизира висшето образование и да се подкрепи конкурентостта на икономиката през smart специализация и иновативни бизнес модели.

Припомняме, че до дни МИР ще изпрати за одобрение в Брюксел програмата за наука и иновации (Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021-2027). Тя е с общ бюджет над 2 млрд. лв., които ще бъдат на разположение за съвместни инициативи между наука, университети, изследователски институти и предприятия.

ВУТП е на адрес: гр. София ул. „Акад. Стефан Младенов“ 1.