Министърът на иновациите и растежа връчи сертификат клас А на компанията

Над 300 нови работни места ще бъдат разкрити в периода на осъществяване на инвестиционния проект

Инвестиция в размер на 23 млн. лв. ще  направи в  разширение на завода си в индустриалния парк в Русе германската компания за производство на автомобилни части „ВИТТЕ Аутомотив“. Това обяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който връчи сертификат клас А, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), на управителя на „ВИТТЕ Аутомотив България“ д-р Христо Христов.

Инвестиционният проект „Второ разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия, Русе“ се очаква да се реализира до 2025 година. В периода на осъществяване на проекта и като резултат от него ще бъдат открити 302 нови работни места.

По него се предвижда изграждане на нова производствена сграда, като освен производствена част, тя ще включва социални помещения, складова зона, лаборатории, работилници за изработване на технологично оборудване, станции за товарни превозни средства и други офиси.

Това е четвърти сертификат (трети подред клас А), който компанията получава по ЗНИ от 2008 година досега. По тях са инвестирани общо над 63 млн. лв. в завода в Русе и са разкрити над 1000 работни места.

Министър Пулев подчерта, че разширяването на производството на компании в страната е доказателство за усилията на служебното правителство за създаването на благоприятни условия за инвеститорите у нас, в условията на международни кризи.

Управителят на „ВИТТЕ Аутомотив България“ д-р Христо Христов сподели гордостта си, че точно ВИТТЕ отново допринася за икономическото развитие на града, създава допълнителни работни места и спомага за превръщането на района в привлекателно място за инвестиции. „Този сертификат ни дава самочувствие, че сме на прав път в развитието на компанията и затвърждаваме позицията си като най-големия и надежден работодател в региона. Нашите служители могат да са спокойни, че бъдещето им е сигурно, защото работа ще има.“

От 1899 г. „ВИТТЕ Аутомотив“ представлява иновативен и мощен ноу-хау в технически решения за заключващи системи и благодарение на това се превръща в оперираща компания в глобален мащаб. Компанията е сред технологичните лидери в областта на мехатронните системи за заключване, като непрекъснато инвестира в разработването на иновативни системи и решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки.