Френски глобален лидер в дигиталната трансформация открива над 50 работни места в София

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер присъства на официалното откриване на новия Глобален оперативен център по киберсигурност на френска компания, глобален лидер в дигиталната трансформация.

Над 50 специалисти по киберсигурност ще бъдат наети в новия оперативен център на компанията в София до края на годината, като се предвижда те да се увеличат до 300 в следващите няколко години.

Министър Лорер благодари на компанията, че разпознава България като източник на таланти в тази област и изрази съжаление за това, че за последните 15 години страната ни не е свършила добра работа в тази сфера.

„В минали години бяхме свидетели на много пробиви в киберсигурността. Някои от тях бяха смешни, други опасни. В сегашната обстановка на война на територията на Европа киберсигурността трябва да бъде изключително важна за всяка страна“, заяви Лорер при откриването на центъра.

По думите му киберсигурността заедно с дигитализацията трябва да излезе на преден план. „Киберсигурността на държавата е сигурността на всички нейни граждани“, подчерта министърът на иновациите и растежа.

В България групата на Атос e представена от две компании с общо над 1500 служители, които предоставят ИТ решения и услуги за корпоративни клиенти в над 40 страни по света. За eвропейския гигант в сферата на ИТ корпоративните услуги това е 16-ият център, който компанията отваря в световен мащаб.

На събитието присъстваха още френският посланик у нас Н.Пр. Флоранс Робин, председателят на ФБТИК Стефан Делайе и представители на компанията и бизнес средите.