Липсата на инвеститорско доверие и корупцията са основните проблеми за предприемачеството у нас. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по време на форума „Powers Summit – колективна интелигентност за устойчиво развитие“. Събитието събра на едно място представители на властта, бизнеса, науката и гражданския сектор.

Министър Лорер посочи, че с промени в съдебната система България се готви за лъвски скок в предприемачеството. „Тези промени, които готвим в съдебната система, ще променят кардинално предприемаческата среда“, заяви той.

Министърът на иновациите и растежа коментира и темата относно привличането на таланти у нас. Даниел Лорер обяви, че ще бъде създадена  карта на българите в чужбина, която да показва къде са и какво правят, за да могат инвеститори и предприемачи да се намерят.

Даниел Лорер коментира, че промотирането на целия Балкански регион е чудесна идея. „Трябва да инвестираме в конкретен цял регион, като можем да започнем със съвместни проекти например със Северна Македония“, допълни министърът.