Зам.-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева връчи сертификат клас „А“ за инвестиция за откриване на офис за разработване на софтуер в България на компанията „Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз“. Инвестиционният проект е на стойност 500 000 лв. и е за разкриване на 80 нови работни места. Сертификатът беше връчен на управляващия директор на дружеството „ИТ Сървисиз“ Димитър Петров. На церемонията присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова, ръководството на компанията и ИТ специалисти.

Дейността по инвестиционния проект е в областта на информационните технологии. Основният фокус ще бъде компютърно програмиране, поддръжка на инфраструктура, комплексен анализ при разработка на софтуер в съвременните софтуерни технологии. Услугите, които ще предлага компанията са в три насоки – технологии, продукти и услуги за процеси. Инвестицията се реализира в София, а за екипа от специалисти ще бъде осигурено необходимото IT и офис оборудване и обучения.

„Нашата цел е да насърчаваме по най-адекватен начин инвеститорите. Работим в посока държавата да осигури навременни насърчителни мерки към тях и да се оптимизират административните процеси. Страната ни има огромен потенциал за развитие на високите технологии. У нас са едни от най-големите таланти в IT сектора“, заяви зам.-министър Минчева по време на връчването. От компанията подчертаха, че за тях най-важно е професионалното развитие на кадрите им и че са сред първите, които ще използват възможността за високопроизводителни изчисления на новия български суперкомпютър “Хемус”. Зам.-министър Минчева посети офиса на „ИТ сървисиз“, където се запозна отблизо с работата на компанията и служителите.

Припомняме, че от юни досега са сертифицирани 11 инвестиционни проекта на обща стойност за над 75 млн. лв. С проектите се очаква да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места.

 

 

 

Групата Фьоникс е европейски лидер в сферите на търговията на едро с фармацевтични продукти, търговия на дребно – аптеки и услуги за фармацевтичната индустрия. С присъствието на 29 пазара за здравни услуги, компанията предлага уникално географско покритие в цяла Европа, като със своите близо 40 000 служители допринася съществено за цялостното здравеопазване на населението в регионите. В компанията в България работят над 750 служители.