Министерството на иновациите и растежа съвместно с Министерството на образованието и науката и Посолството на Финландия в София организират дискусия за развитието на иновационната екосистема в България.

Събитието ще се проведе на 12 февруари 2024 г. (понеделник) от 9.30 ч. в зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.

В дискусията ще участват министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, министърът на образованието и науката Галин Цоков, посланикът на Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос, създателят на едно от водещите събития за стартиращи предприятия в света SLUSH Питър Вестербака, представители на финландските университети Aalto University и Hanken School of Economics, на български висши училища, академичната общност, предприемаческата и стартъп екосистема, бизнеса.

В рамките на събитието ще бъдат представени добри практики и опит от финландска страна за развитие и насърчаване на иновациите и техния принос към икономическия растеж. Ще бъде обсъдено и създаването на регионални иновационни долини, които да се свържат в център за създаване и развиване на иновации, основани на научна и развойна дейност. Целта е различни разработки на високотехнологични и иновационни продукти и услуги да се комерсиализират в бизнеса, да се подкрепят предприемаческите и стартъп екосистеми на държавите участници, академичните общности, талантите и бизнеса.