Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и посланикът на Монголия Н. Пр. г-жа Лхагвасурен Саянаа обсъдиха възможностите за развитие на двустранните икономически отношения и за сътрудничество в областта на иновациите, образованието, както и за инвестиции.

„Информационните технологии са ключова област за икономическото развитие на страните и трябва да поставим фокус върху тях в нашите двустранни отношения“, заяви министър Стойчева. Тя допълни, че България има отлични традиции в образованието и може да предостави добри възможности за обучение на студенти от Монголия. Министърът на иновациите и растежа подчерта, че дигитализацията и иновациите в образованието са наш приоритет. Стойчева посочи още, че Министерството на иновациите и растежа сключи Меморандум за сътрудничество в областта на изкуствения интелект с „Интел“. „Споразумението с „Интел“ ще допринесе и за дигиталната трансформация на автомобилния, селскостопанския и други сектори“, допълни министърът.

„Монголия и България имат дългогодишни приятелски отношения и отлично сътрудничество, датиращи от десетилетия. Имаме студенти в български университети, които изучават дисциплини в областта на селското стопанство, медицината, изкуствата“, заяви Н. Пр. г-жа Лхагвасурен Саянаа.