Тя е в рамките на събитията по линия на Срещата на върха на Инициативата „Три морета“

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев и министърът на електронното управление Георги Тодоров ще участват в Министерската среща по цифрова трансформация, в рамките на събитията по линия на Срещата на върха на Инициативата „Три морета“, на която домакин тази година е Румъния.

Форумът ще се проведе на 22 май, в Букурещ, в сградата на парламента. Събитието ще събере представители на правителствата и парламентите на държавите участнички в Инициативата „Три морета“ със заинтересовани страни от Европа и САЩ, с цел усъвършенстване на цифровото измерение на Инициативата и обмяна на идеи, във връзка с подготовката на Срещата на върха и Бизнес форума през есента.

На 22 май министър Пулев и министър Тодоров ще проведат среща и с румънския си колега Себастиан Бурдужа, министър на изследванията, иновациите и цифровизацията.

Министърът на иновациите и растежа е национален координатор от българска страна на Инициативата „Три морета“. Тя има за цел да подпомогне икономическото развитие на страните от Централна и Източна Европа, като насърчи публичните и частните инвестиции в проекти, насочени към развитието и укрепването на енергийната, транспортната и дигиталната свързаност между държавите от инициативата.