Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открият на 12 септември в София събитието „Големите пари за малкия бизнес: Възможности за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост“.

Информационната среща ще се проведе в зала „Роял“, хотел „Балкан“ в столицата от 12.00 часа.

Събитието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ към Министерство на иновациите и растежа. В него ще се включат още главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Илияна Илиева и изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков, както и експерти от ГД ЕФК.

Пред микро-, малките и средни предприятия ще бъде представена първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/ – „Технологична модернизация“. В момента тя е отворена за кандидатстване до 21 септември и е с бюджет 260 млн. лв. Спрямо големината микро-, малките и средни предприятия в страната могат да получат между 180 000 лв. и 700 000 лв. за ново оборудване, техническа модернизация, софтуер и др.

Екипът на министър Пулев ще представи и детайли около програмите, които ще стартират до края на годината по ПВУ и по структурните фондове на ЕС в общ размер на 735 млн. лв., от които по ПВУ са 600 млн.лв.

Участниците ще могат да се включат в Q&A сесия.

Припомняме, че на 30.08.2022 г. вицепремиерът Пеканов и министър Пулев проведоха онлайн събитие за възможностите за малкия и среден бизнес, в което участваха над 1 500 компании.