В Рияд министърът на иновациите ще участва в двустранни срещи с министрите на транспорта и на икономиката и планирането

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев заминава на двудневно работно посещение в Кралство Саудитска Арабия в периода 27-28 октомври, където ще участва в откриването на международен форум на тема „Бъдещето на инвестициите“. Министър Пулев е част от българската делегация, ръководена от заместник министър-председателя по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

В Рияд министър Пулев ще участва в двустранни срещи с министрите на транспорта и на икономиката и планирането на Кралство Саудитска Арабия. На тях ще бъде обсъдено задълбочаване на сътрудничеството в области от взаимен интерес.

Форумът ще даде възможност на световни лидери, политици, инвеститори и предприемачи от целия свят да участват в дискусии, касаещи бъдещето на международните инвестиции и глобалната икономика. Събитието е едно от най-авторитетните в региона и събира на едно място високопоставени политически и икономически фигури от цял свят, глобални компании, фондове и нестопански организации.