Той ще проведе срещи за реализация на общи проекти между български и саудитски компании

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев е на посещение в Саудитска Арабия по покана на министъра на индустрията и минералните ресурси на Кралството Бандар бин Ибрахим Ал-Хорайф. В Рияд министър Пулев ще участва във второто издание на Международната конференция „Future Minerals Forum“, която се провежда в периода 10-12 януари.

Министър Пулев ще проведе среща с министъра на индустрията и минералните ресурси на Кралство Саудитска Арабия. В програмата му има предвидени разговори и с Националната програма за индустриално развитие и логистика, Фонда за публични инвестиции и Космическата комисия на Кралство Саудитска Арабия (Saudi Space Commission).

Министърът на иновациите и растежа ще представи възможностите за инвестиции и за реализация на общи проекти между български и саудитски компании.

Future Minerals Forum е най-големият форум в региона в областта на минната индустрия. Организира се от Министерство на индустрията и минералните ресурси и Публичния инвестиционен фонд на Кралство Саудитска Арабия.

Очаква се второто издание на форума да привлече повече от 200 изпълнителни директори, над 50 министри и повече от 4000 глобални лидери от повече от 60 държави, представляващи секторите на енергетиката, минното дело, технологиите, инфраструктурата, инвестициите, правителствения и научен сектор и др.

В делегацията от българска страна участват Министерството на иновациите и растежа и Министерството на икономиката и индустрията, представени от двамата министри.