В мобилната приемна ще се включат и представители на областните администрации от Хасково, Смолян и Кърджали

Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще направи мобилна приемна на 17.09.2022 г. (събота) със зам.-областния управител на Стара Загора във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и възможностите за бизнеса да кандидатстват по него и по други европейски програми.

В Стара Загора, в 10:30 ч., в Зала № 2 на Областната администрация (бул. „Цар Симеон“ № 108) министър Пулев и заместник-областният управител Стоян Стоянов ще дадат брифинг за представяне на първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – „Технологична модернизация“. Тя е с общ бюджет в размер на 260 млн. лв. Процедурата е насочена към микро, малки и средни предприятия. Кандидатства се онлайн през системата ИСУН до 21.09.22 г.

Министър Пулев ще представи и предстоящите до края на годината процедури по Плана за възстановяване и устойчивост и по структурните фондове на ЕС.

На събитието ще присъстват още заместник-министърът на иновациите и растежа Надя Христова, началникът на кабинета на министъра Красимир Якимов, Главният директор на Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност към МИР – Илияна Илиева  и представители на областните администрации от Хасково, Смолян и Кърджали.