В мобилната приемна ще се включат и представители на областните администрации от Варна, Шумен и Ямбол

Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще направи мобилна приемна на 17.09.2022 г. (събота) с областния управител на Бургас във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и възможностите за бизнеса да кандидатстват по него и по други европейски програми.

В Бургас министър Пулев и областният управител Мария Нейкова ще дадат пресконференция в 14:30 ч., в малка заседателна Зала – ет.2 на Областната администрация (ул. „Цар Петър“ № 1). за представяне на първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – „Технологична модернизация“. Тя е с общ бюджет в размер на 260 млн. лв. Процедурата е насочена към микро, малки и средни предприятия. Кандидатства се онлайн през системата ИСУН до 21.09.22 г.

Министър Пулев ще представи и предстоящите до края на годината процедури по Плана за възстановяване и устойчивост и по структурните фондове на ЕС.

На събитието ще присъстват още заместник-министърът на иновациите и растежа Надя Христова, началникът на кабинета на министъра Красимир Якимов, главният директор на Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност към МИР – Илияна Илиева и представители на областните администрации от Варна, Шумен и Ямбол.