От 6 юни миналата година до 27 февруари тази година имаме рекорден брой инвеститори и 23 сертифицирани проекта за над половин милиард лева. Това е с 41% повече от същия период за миналата година. Предвижда се да бъдат разкрити над 2000 нови работни места. Това заяви министърът на иновациите и растежа в интервю за „Още от деня“ по Българската национална телевизия.

Стойчева подчерта, че работата на Министерството на иновациите и растежа е да създава възможности за страната ни и да привлича инвестиции. „Инвеститорите търсят доверие и хора с експертиза, последователни действия и устойчивост“, каза още тя.

По думите й, България има всички предпоставки да се превърне в иновационен хъб в Югоизточна Европа. „Можем да бъдем лидер в мобилизирането на политиките по отношение на иновациите в региона, тъй като има научно-развоен капацитет и човешки потенциал“, коментира още тя.

Стойчева обясни, че всичките й международни срещи са свързани с конкретен резултат като например участието й в Стратегическия диалог със САЩ и последващото историческо за България подписване на споразуменията „Артемида“ с НАСА, разговорите със стратегически инвеститори като МЕТА, които да бъдат привлечени в България.

Цялото интервю: https://bntnews.bg/news/ministarat-na-inovaciite-otgovori-na-kritikite-na-borisov-patuvaniyata-mi-v-chuzhbina-sa-svarzani-s-rezultat-1268782news.html