Как се разрешават големите обществени проблеми и къде стои страната ни на картата на предприемачеството

Аз съм радетел на женското предприемачество, а и на предприемачеството по принцип, защото смятам, че отключва в нас онази енергия, желание, въображение и стремеж към създаване на нещо смислено. Нещо, което да подкрепи и да осигури попълване на нуждите в обществото. Точно това е истинският смисъл на предприемачеството – преприемачите създават продукти и услуги, които са от изключителна необходимост на хората, на обществото и в икономиката. Това каза в интервю за Dir.bg министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, която бе част от конференцията “EmpowerHer: Elevate to excellence”, организирана от американската търговска камара в България на 8 март.

Събитието бе организирано, за да подкрепи жените предприемачи в мисията им да вдъхновяват, насърчават и изграждат нов път за дамите в бизнеса. Конференцията бе открита от вицепремиера и външен министър Мария Габриел и се проведе в няколко тематични панелни дискусии.

Пред Dir.bg министърът на иновациите и растежа разкри също, че следваща амбициозна стъпка за България в света на иновациите е насочена към космическите технологии.

Видео от цялото интервю: ТУК