Министър Лорер откри бизнес форум, който ще стимулира италианските инвестиции в България
 
28 юни 2022

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер представи условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България, както и утвърждаването на страната ни като успешна инвестиционна дестинация пред представители на италианския бизнес в Рим. Той откри бизнес и инвестиционен форум, на тема: „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация“, който е организиран от Българска агенция за инвестиции /БАИ/ и на Конфиндустрия.

Целта на форума е страната ни да подобри представянето си сред инвестиционната общност в световен мащаб като добро място за развитие на успешен бизнес. На събитието присъстваха водещи компании от секторите автомобилостроене, машиностроене и информационни технологии.

Министърът на иновациите и растежа заяви, че Италия е водещ външнотърговски и инвестиционен партньор на България. „Това се потвърждава, както от непрекъснато увеличаващият се брой италиански фирми, опериращи на българския пазар, така и от ускорения темп на нарастване на търговския стокообмен между двете страни. От началото на годината Италия е сред първите три търговски партньора на България в ЕС“, подчерта той.

По думите му развитието на автомобилостроенето, машиностроенето и информационните технологии в България е изключително положително и все по-динамично, а страната ни се е превърнала в атрактивна инвестиционна дестинация в  тези сектори. „Страната ни може да се превърне в център за иновации и развойна дейност за тези  сектори“, допълни Лорер.

Презентации за възможностите за инвестиции изнесоха представители на успешни компании, инвестирали в България.

На форума присъстваха още заместник – министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева, Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Н. Пр. Джузепина Дзара - посланик на Италия в България, Н. Пр. г-н Тодор Стоянов - Извънреден и Пълномощен Посланик на България в Италианската Република, представители на Конфиндустрия - Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия Източна Европа и Роберто Санторели, председател на  Конфиндустрия България.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София ул. "Княз Александър I" 12 / тел.: +359 2 9407604 / docs@mig.government.bg Последвайте ни: Facebook YouTube Twitter